بلوک سبک گازی اتوکلاو شده AAC
بلوک بتن سبک اتوکلاو شده حاصل تحقیق و مطالعات پژوهشگران سوئدی بوده که در اواخر سال 1924 به دنیا معرفی گردید و به خاطر خواص بسیار مطلوب آن، به سرعت در بقیه کشورهای اورپایی و آمریکا و همچنین در آسیا توسعه پیدا کرده است و هم اکنون در سراسر جهان بسیاری از شرکت ها مشغول تولید این محصول می باشند.
در بیانی ساده، ترکیب سیلیس، آهک، سیمان و افزودنی های دیگر تحت فشار و درجه حرارتی معین (در اتوکلاو زیر 10 آتمسفر فشار بخار آب و تا 180 درجه سانتی گراد) و طی فرایند شیمیایی کنترل شده محصولی را ایجاد می نماید که بتن سبک اتوکلاو شده نامیده شده است.
سیپورکس که نام آن از حرفهای آغاز واژههایSilic Pore Expansion گرفته شده است گونه ای از بتن گازی می باشد. برای ساختن هر مترمکعب آن، بسته به جنس سیلیس و آهک حدود 200 کیلوگرم سیمان ، 350 کیلوگرم ماسه سیلیسی ریزدانه ، 100 کیلو گرم آهک ، 300 تا 500گرم پودر آلومینیوم و کمی افزونههای دیگر استفاده می شود .
وزن مخصوص هر متر مکعب حدود 650 کیلو گرم با مقاومت فشاری ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع میباشد ,در شرایط متعارف طول بلوکها حدود 60سانتیمتر ، عرض آنها 24سانتیمتر و ضخامت 7.5 ، 10 ، 15 ، 20 ، 25 و30سانتیمتر تولید میگردد ولی سایر ابعاد مورد نظر نیز قابلیت عرضه خواهند داشت .
با توجه به آئین نامه جدید محاسبه ایمنی ساختمانها در برابر زلزله و مبحث 18و 19 ، بکارگیری مصالح سبک وزن راه حل مناسب و باصرفه در جهت افزایش ایمنی ساختمان می باشد و بلوکهای بتنی سبک گازی تأمین کننده این مزیت فنی است .در واقع هبلکس نسل جدید سیپورکس محسوب میشود.
ما مفتخریم با تولید این نوع محصول با نام تجاری بتن سبک گازی aac است، پا در عرصه تولید مصالح نوین گذارده و در حد توان خود صنعت ساختمان کشور را در راستای بهینه سازی یاری دهیم.
ویژگی های بتن سبک گازی AACهبلکس :
- سبکی سازه : هبلکس با توجه به نحوه تولید و استفاده از فن آوری پیشرفته روز، محصولی بسیار سبک (حدود یک سوم وزن محصولات آجری ، یک دوم وزن بلوک سیمانی و 7/0 وزن سفال میباشد که این به معنای کاهش وزن ساختمان یا همان بار مرده است، که منتج به کاهش مقاطع اسکلت و مقاومت بیشتر سازه در برابر نیروی مخرب زلزله خواهد شد.
یک مترمکعب بلوک گازی حدود 650 کیلوگرم وزن دارد که برابر با یک دوم وزن یک بلوک سیمانی بوده و یک کارگر به راحتی می تواند آنرا حمل نماید و بسیار سریع نصب می گردد و ملات مصرفی آن حدود 70% ملات مورد نیاز برای اجرای همان دیوار با بلوک سیمانی و 15% ملات مورد نیاز مصرفی با آجر میباشد.
- عایق حرارتی و صوتی : هبلکس بخاطر وجود تعداد بسیار زیاد حباب های هوای ریز محبوس در آن، تا حدود 28% در مصرف انرژی صرفه جویی کرده و هزینه های جاری مربوط به بخش تاسیسات نیز حدود 30% کاهش خواهد یافت. این محصول قابل اشتعال نیست و حرارت را بسیار آرام منتقل می نماید؛ بنابراین در جهت رویکرد به رعایت مبحث 19 مقررات ملی ساختمان ، استفاده از این بلوک توصیه میشود.
- صرفه اقتصادی و سرعت در اجرا : با توجه به ابعاد هبلکس وکارکرد ساده با آن ، سرعت و بازده کار به شدت بالا می رود ( بیش از 2برابر مصالح مشابه) و ضایعات ساختمانی به صورت کاملا محسوس کاهش می یابد که علاوه بر آن خواب سرمایه سازنده کاهش زمان ساخت نیزکمتر میگردد. این ها همه به خودی خود در سیاست های اقتصادی این صنعت جایگاه والایی دارند .
- سازگاری با محیط زیست : بررسی های انجام شده نشان دهنده سازگاری کامل بلوک سیپورکس با محیط زیست میباشد. به گونه ای که برای طبیعت مضر نیست و هیچ گونه زباله یا مواد آلاینده تولید نمی کند.
5.کارپذیری : سیپورکس را به راحتی می توان اره کشی، میخ کوبی، سوراخ کاری و یا شیارکنی نمود و محل عبور تاسیسات مکانیکال و الکتریکال را تعبیه کرد.
- عایق رطوبتی:سیپورکس در برابر رطوبت مقاومت خوبی از خود نشان داده است تا جایی که استاندارد کشور انگلستان به شماره BS4315، این نوع بلوک را به عنوان عایق رطوبتی تایید می نماید.
7.ترابری ارزان: با توجه به این که بلوک سیپورکس با شکل هندسی منظم و دقیق و با وزن مخصوص پایین تولید میگردد ، در هر سرویس حمل، نسبت به مصالح مشابه، حجم بیشتر و وزن کمتری بارگیری و حمل میگردد.
- ماندگاری :هبلکس نه فاسد میشود و نه محل مناسبی برای رشد کپک و یا میکروارگانیزم های دیگر میباشد و نیز هیچ گونه حشره ای درآن لانه سازی و یا تخم گذاری نخواهد نمود و چون بر پایه مواد غیرآلی تشکیل شده در طولانی مدت ماندگاری اساسی داشته و تغییر خاصیت نخواهد داشت.
- مزایای فنی : سبکی وزن ، عایق در برابر حرارت ، برودت ، صدا ، استحکام و پایداری در مقابل زلزله و آتش سوزی و بسیاری مزایای دیگر از محاسن بلوکهای هبلکس نسبت به سایر مصالح قدیمی نظیر آجر و سفال می باشد .
- مزایای اجرائی و اقتصادی : با توجه به ابعاد ، سبکی و راحتی نصب بلوکهای هبلکس در همه ضخامتها ، سرعت اجرای آن نسبت به سایر مصالح به ۳ برابر بالغ می گردد ؛ پروژههای ساختمانی با استفاده از بلوکهای هبلکس با در نظر گرفتن سرعت اجرا ، به دستمزد کمتری نیاز دارد و همچنین استفاده از آن به سبب مصرف ملات کمتر و نیز کاهش بارهای وارده به سازه بدلیل وزن کم دیوارها موجب کاهش ابعاد سازه میشود و صرفه جوئی قابل ملاحظهای را در هزینه مصالح مصرفی موجب میگردد.